Peridox

Figyelem! Áraink nettó árak, az ÁFÁ-t nem tartalmazzák!

Peridox 26,500 Ft
Cikkszám: peridox
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
0 vélemény

alapul véve 0 vélemény

* súly:

Címkék:

Leírás

A Peridox® por alakú biocid termék, amely a tavakban élő paraziták és algák tömeges kifejlődésének és elszaporodásának megelőzésére lett kifejlesztve. A halparaziták olyan élősködő organizmusok, melyek gyengítik a halak ellenállóképességét és hajlamosítják őket más, baktériumos, vírusos, vagy gombás eredetű megbetegedésekre. A tavainkban túlzott mértékben elszaporodó algák rontják a vízminőséget.

Alkalmazás paraziták ellen: A Peridox® egyszerűen és biztonságosan alkalmazható készítmény halparaziták (pl. Costia, Trichodina, Chilodonella, Ichthyophthirius spp.) ellen. Amint a tóvízbe juttatott szer találkozik a parazitákkal, vagy azok lárvaalakjaival oxidációs folyamat indul meg. Ez a reakció roncsolja a paraziták sejtszerkezetét, ezáltal elpusztítja azokat. Az ajánlott adagolás esetén a vízhőmérséklet függvényében a paraziták akár már 3 óra elmúltával elpusztulnak. Ahhoz, hogy a paraziták kifejlett egyedei további lárvákat ne tudjanak a vízbe üríteni, a szer három-négyszeri alkalmazása szükséges.
Adagolás paraziták ellen: A vízkeménységtől függően - KH 5 alatt 35-45 g/m3,  H 5-15 között 45-60 g/m3 , KH15 felett 60-80 g/m3. A bevitel síkszerű beszórással történik.

Alkalmazás fonalalgák esetén: A Peridox® közvetlen érintkezés során fejti ki hatását. A szer roncsolja a fonalalgák sejtszerkezetét, az organizmusok 24 órán belül teljesen lebomlanak. Már néhány perc elteltével látható, amint az algák felbomlanak és a víz felszínére emelkednek, ahonnan hálóval könnyűszerrel eltávolíthatóak.
Adagolás fonalalgák esetén: 35-45 g/m3,  síkszerű beszórással bejuttatva.

Alkalmazás oxigénhiány esetén: Meleg nyári időszakokban fordulhat elő, hogy átmenetileg oxigénhiány alakul ki a tóvízben. A Peridox® a belőle felszabaduló aktív oxigén révén emeli a víz oldott oxigéntartalmát.
Adagolás oxigénhiány esetén: 10 g/m3,  síkszerű beszórással bejuttatva.


   

 

Vélemények (0)

Vélemények Értékelés írása

Írjon vélemény

Az Ön neve:

Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: