Cikkszám: aw 550 w
Készletinfó: Raktáron
385 000 Ft
Nettó ár: 385 000 Ft

Elérhető opciók

Az Aqua-Wheel lapátkerekes levegőztető igen nagyobb vízfelület megmozgatására képes, sokkal jelentősebb gázcserét biztosít a víz és a levegő között. A forgó lapátkerekek a magasba dobják fel a vizet, ahol apró cseppecskékre oszlik szét. A cseppecskék ekkor képesek felvenni az oxigént és felszabadítják/kibocsátják a mérgező gázokat a levegőbe, mint például az ammónia. Plusz előny, hogy növeli a víz cirkulációját, amely segíti az oxigénnel dúsított víz eloszlását.

Az Aqua-Wheel szinte nem igényel karbantartást. A lapátkerekek lassan forognak és csak némileg merülnek alá a vízben, így a legtöbb esetben nincs szükség védőrácsra (kivéve ivadékos tavaknál).

Az Aqua-Wheel különböző teljesítményekkel kapható, hogy megfeleljen az egyedi igényeknek. Közös tulajdonságuk, hogy könnyű, ezért egyszerűen tudjuk telepíteni a kívánat helyre. Praktikus hordozó fogantyú van kialakítva közvetlenül az úszó rész oldalán. A rögzítés és lehorgonyzás nem is lehetne egyszerűbb.

ANYAGOK:

Az Aqua-Wheelt egy kiváló minőségű lassan futó elektromotor hajtja. (IP55) A motor a víz felszíne fölé van szerelve. Az erőt a motorból egy egyszerű fogaskerék továbbítja. Ennek eredményeképp megbízható működést, hosszú élettartamot nyújt minimális energiafogyasztás mellett.

A kerekek zárt golyóscsapágyakkal kapcsolódnak az egy darabból álló rozsdamentes acél tengelyhez. A rögzítések, tengelyek és csavarok rozsdamentes acélból készültek. Az úszó részt és a motort erős, az UV-sugárzásnak ellenálló polietilén borítja.

A lapátkerekeket kifejezetten a levegőztető funkcióhoz fejlesztették ki, maximalizálva az oxigénszállítást és nem kívánatos gázok kiűzését. A kerekek és lapátok formája garantálja az optimális vízforgatást és vízelosztást minimális energiafelhasználás mellett. Ezt a modellt erős áramlás keltésére tervezték. A lapátok erősek és tartósak, összeszerelésük gyors és könnyű, az Aqua-Wheel-t használatra készen, kábellel és motorvédő egységgel adjuk át.

Rácsvédelem

Intenzív tavakban, ivadék vagy kishalas tavakban előfordulhat, hogy sérüléseket okoz a lapátkerék. Ebben az esetben lehetőségünk van rozsdamentes acél rács-kosarat használni (rés méretek 9,5mm-től 5,5mm-ig), mely a 0,25 kW, 0,55 kW vagy 1,1 kW teljesítményű típusoknál is rendelkezésre áll. A nagy vízáramlás következtében a rácskosarak öntisztulóak és gyakorlatilag eldugulás-mentesek.

Másik alternatívaként használhatóak az Aqua-Wheel készülékhez másik típusa, melyen a kerekek kefével vannak ellátva.

Teljesítmény kW 0,55
Felvett teljesítmény Watt 840
Feszültség Volt 230/400
Fordulatszám (motor) 1/min 920
Fordulatszám (kefe) 1/min 190
Terítési távolság m 1,8
Kilövellési magasság m 1,5
Áramlási sebesség m/s 0,6
Min. mélység m 0,3
Szívási mélység m 1,5
Hatósugár m 70
Méret cm 100x110x50
Súly kg 40